Kennisbank » SEO Content » Een snelle handleiding voor het maken van SEO-vriendelijke WordPress-URL’s

Een snelle handleiding voor het maken van SEO-vriendelijke WordPress-URL’s

10 november 2020

Zorg ervoor dat je SEO-vriendelijke URL’s hebt.

Het creëren van SEO-vriendelijke URL’s is een super eenvoudige manier om uw SEO te verbeteren. In dit artikel leert u vier tips om ervoor te zorgen dat uw WordPress URL’s SEO-vriendelijk zijn. Als je het goed doet, verbeter je de organische zichtbaarheid van je zoekopdracht, met name voor kleine longtail sleutelwoorden. Ze variëren van basis, globale updates tot strategische updates die gekoppeld zijn aan de inhoud en de informatiearchitectuur van uw site.

Ga naar een Single Root versie van jouw domein

Standaard zijn er verschillende variaties van uw root-domein die als functionele URL’s kunnen worden weergegeven die identieke versies van uw pagina’s kunnen zijn. Dit betekent de startpagina plus elke afzonderlijke pagina van de site, gebaseerd op hoe het domein is geconfigureerd en de variaties.

Domein variaties voor URL’s:

  • http://voorbeeld.com
  • https://voorbeeld.com
  • http://www.voorbeeld.com
  • https://www.voorbeeld.com

Dit alles zal de site op de juiste manier weergeven. Als ze allemaal afzonderlijk de site renderen, kunnen ze eruit zien als gespiegelde versies van de site. U wilt een van de “https” versies kiezen (meer op SSLs te volgen) en de andere drie versies 301 globaal laten doorverwijzen naar de primaire versie die u selecteert.

Door een primaire versie van de “https” URL-structuur te kiezen, consolideert u alle indexering, rankings en linkt u de waarde naar een enkele versie van het domein en de site.

Een ander belangrijk gebied vanuit het oogpunt van veiligheid en SEO is ervoor te zorgen dat uw website volledig gecodeerd is met een SSL-certificaat. HTTPS is nu een klein rangschikkingssignaal in de algoritmen van Google. Bovendien heeft Google HTTPS nodig voor veilige gegevens in Chrome.

Om beide redenen kan het inschakelen van HTTPS op uw WordPress-site u helpen om beter te rangschikken en de gebruikerservaring te verbeteren. En met Let’s Encrypt, dat een gratis HTTPS-oplossing biedt, is er geen reden om de overgang niet te maken om uw website te helpen de URL’s in de ogen van Google te versterken.

De overgang van http://example.com naar https://example.com zal uw website, en elk stukje inhoud dat u hebt geschreven, in een veel betere positie brengen om goed te rangschikken in zoekmachines.

Kies een SEO-vriendelijke Permalink Structuur

Als u wilt dat Google uw inhoud herkent en deze associeert met bepaalde zoektermen, wilt u er zeker van zijn dat uw URL trefwoorden gebruikt die relevant zijn voor uw onderwerp. Als u bijvoorbeeld schrijft over een episch Burning Man sunrise dance feestje dat u heeft meegemaakt, zorg er dan voor dat uw URL er zo uitziet: www.example.com/epic-burning-man-sunrise-dance-party. In plaats van dit: www.example.com/?p=123

Welke URL zou u eerder aanklikken? De eerste. Je weet precies wat je krijgt. Uw URL vertelt Google – en de mensen die de zoekresultaten van Google scannen – precies over welk onderwerp uw inhoud gaat.

Met andere woorden, Google kan het begrijpen (omdat het SEO-vriendelijk is) en mensen kunnen het begrijpen (omdat het ook gebruiksvriendelijk is).

Als u uw permalink structuur in WordPress wilt wijzigen, ga dan naar Instellingen > Permalinks.

Daar vindt u deze opties.

  • Leeg: Geen goede optie voor SEO. Niets in de URL beschrijft uw pagina’s/inhoud.
  • Dag en naam: Dit is een goede optie voor SEO omdat het Google helpt te weten waar uw inhoud over gaat en de exacte publicatiedatum, wat echt belangrijk kan zijn voor uw lezers.
  • Maand en naam: Ook een goede optie! Vergelijkbaar met dag en naam, maar toont alleen de maand waarin het stuk content is gepubliceerd.
  • Numeriek: Geen goede optie voor SEO. Niets in de URL beschrijft uw pagina’s/inhoud.
  • Postnaam: Dit is de meest populaire keuze voor optimale WordPress SEO. Het stelt u in staat om uw URL te personaliseren zodat deze overeenkomt met uw contentonderwerpen.
  • Aangepaste structuur: Hier kunt u WordPress-specifieke tags gebruiken om uw URL aan te passen. Als u een grote website heeft met meerdere categorieën die belangrijk zijn voor uw lezers, kan het een goed idee zijn om een tag als “/%category%/% postnaam%/” te gebruiken om de categorie aan uw URL toe te voegen. U kunt dit gebruiken om Google nog meer informatie te geven over uw stukje content, maar het is aan u hoe granulair u wilt worden.

Als je de overgang maakt naar het gebruik van categorieën in uw SEO-vriendelijke permalink structuur, zult u slechts één enkele categorie per post willen kiezen. Als je eenmaal je permalink instelling hebt geselecteerd, klik dan op Bewaar Wijzigingen. Vervolgens kunt u wijzigingen aanbrengen in de URL van individuele pagina’s en berichten.

Een notitie voor gevestigde websites

Door de overgang van de ene permalink-structuur naar de andere op een bestaande site verliest u helaas al uw social media-aandeel. Als u duizenden share-tellingen heeft op een stuk content, zal het overschakelen van uw URL-structuur deze op nul zetten. Bovendien bestaat er altijd het risico dat u uw bestaande zoekresultaten beschadigt.

Als uw site gewone URL’s implementeert, moet u de URL-structuur wijzigen, ongeacht hoe oud deze is. U zult nog steeds uw social share tellen op alle pagina’s van uw website verliezen, maar de voordelen van een meer relevante URL wegen ruimschoots op tegen dat verlies.

Evenzo, zo niet belangrijker, wilt u er zeker van zijn dat uw instantie van WordPress automatisch 301 redirects maakt van de oude URL naar uw nieuwe. Ik raad aan om op een enkele pagina te testen door de huidige (binnenkort oude) URL te noteren, deze te updaten naar een nieuwe, en dan te proberen toegang te krijgen tot de oude.

Als je niet wordt omgeleid naar de pagina op de nieuwe locatie, pauzeer dan je inspanningen en doe wat onderzoek en het oplossen van problemen om ervoor te zorgen dat je automatische omleidingen hebt of een plugin hebt waarmee je ze handmatig kunt configureren voor elke pagina URL die je verandert.

Site Architectuur & URL Structuur

Nu we de basisprincipes hebben uitgeschakeld door naar één globaal formaat voor de URL te gaan en een permalink structuur hebben geselecteerd, is het tijd om de URL’s van onze site in kaart te brengen. Het uiteindelijke doel is om de URL’s af te stemmen op de inhoudelijke onderwerpen en de trefwoordfocus van elke sectie en elke pagina.

Volg uw sitemap en hoofdnavigatie om uw URL-strings te organiseren op basis van directories waarin de content moet leven. Wees niet bang om diep verticaal te gaan met uw site als het onderwerp specifieker wordt.

E-commerce voorbeeld: example.com/product/product-categorie/subcategorie/productnaam
B2B-voorbeeld: example.com/services/sub-service/service-detail-pagina

Herschrijf uw URL’s om ze SEO-vriendelijk te maken

Hier zijn enkele do’s en don’ts als het gaat om het schrijven en herschrijven van URL’s in WordPress:

Houd URL’s gericht

Verwijder alle irrelevante woorden en concentreer u op uw doelgerichte trefwoorden. “Stopwoorden” zijn woorden die geen waarde toevoegen aan uw lezers (bijvoorbeeld “a,” “de,” “van”).

Deze zullen u geen kwaad doen als ze in uw URL staan, maar ze zullen u ook niet helpen omdat ze geen waarde toevoegen aan uw lezers en ze uw URL’s langer maken. Dus een URL zoals http://example.com/burning-man-sunrise-party is beter dan http://example.com/the-burning-man-sunrise-party-we-went-to-was-awesome.

Houd URL’s kort

URL-lengte is geen rangschikkingsfactor. U kunt dit doen door het eerste opsommingsteken hierboven te volgen; de sleutel is hier om de meest gerichte trefwoorden in de URL te gebruiken en onnodige woorden te vermijden.

Houd uw URL-indeling consistent

Als u streepjes (“-“) gebruikt om woorden te scheiden op al uw berichten, gebruik dan geen underscores (“_”) om woorden te scheiden op uw pagina’s. Blijf bij de manier waarop WordPress het doet – gebruik het traditionele streepje om woorden in uw URL’s te scheiden.

Samenvatting

Er is geen enkele manier om de beste SEO-vriendelijke URL te maken. Het hangt sterk af van het soort website dat u beheert, uw niche/industrie en wat uw bezoekers waardevol vinden. Het is ongelooflijk belangrijk om uw WordPress URL’s te optimaliseren – neem alle belangrijke trefwoorden op om duidelijk te maken waar de pagina over gaat, en u zou klaar moeten zijn om te rommelen in de SERP’s.

Houd je kennis op peil

Ontvang onze artikelen.